Regionalne specjały pojawią na XIII Jarmarku Jakubowym, który od 21 do 24 lipca odbędzie na terenie Bazyliki Archikatedralnej pw. św. Jakuba Apostoła w Szczecinie. Aleja Zachodniopomorskie Smaki zaoferuje m.in. pyszne miody, chleby, ciasta i ryby. Będzie można nie tylko posmakować tradycyjnych produktów, ale także uzupełnić domowe zapasy. Jarmark Jakubowy to wydarzenie, które na stałe zapisało się w kalendarzu kulturalnym Pomorza Zachodniego. Co roku impreza przyciąga zarówno mieszkańców Pomorza Zachodniego, jak i turystów. – Zapraszam do naszej Zachodniopomorskiej Alei Smaków. Charakter oraz zasięg Jarmarku sprawia, że to doskonała okazja do przedstawienia bogatej oferty produktów regionalnych i lokalnych oraz gospodarstw rolnych produkujących żywność ekologiczną – mówi wicemarszałek województwa Olgierd Kustosz. „Aleja Zachodniopomorskie Smaki – produkty tradycyjne Pomorza Zachodniego” zajmować będzie specjalny sektor. W dziesięciu drewnianych domkach wystawcy zaprezentują produkty lokalne, tradycyjne i regionalne z Pomorza Zachodniego. Będą to miody i produkty pszczele, chleby, rogale, bułki, ciasta, pierniki, przetwory z róży i pomidorów oraz przetwory z ryb. Organizacja i obsługa stoisk wystawienniczych to wspólny wysiłek regionalnych producentów, Wydziału Rolnictwa i Rybactwa oraz Wydziału Programów Rozwoju Obszarów Wiejskich Urzędu Marszałkowskiego. Biuro Prasowe Łukasz Jucha Biuro Prasowe Gabinet Marszałka Urząd Marszałkowski Województwa Zachodniopomorskiego 70-540 Szczecin, ul. Korsarzy 34 tel. egionalne specjały pojawią na XIII Jarmarku Jakubowym, który od 21 do 24 lipca odbędzie na terenie Bazyliki Archikatedralnej pw. św. Jakuba Apostoła w Szczecinie. Aleja Zachodniopomorskie Smaki zaoferuje m.in. po się w kalendarzu kulturalnym Pomorza Zachodniego. Co roku impreza przyciąga zarówno mieszkańców Pomorza Zachodniego, jak i turystów. – Zapraszam do naszej Zachodniopomorskiej Alei Smaków. Charakter oraz zasięg Jarmarku sprawia, że to doskonała okazja do przedstawienia bogatej oferty produktów regionalnych i lokalnych oraz gospodarstw rolnych produkujących żywność ekologiczną – mówi wicemarszałek województwa Olgierd Kustosz. „Aleja Zachodniopomorskie Smaki – produkty tradycyjne Pomorza Zachodniego” zajmować będzie specjalny sektor. W dziesięciu drewnianych domkach wystawcy zaprezentują produkty lokalne, tradycyjne i regionalne z Pomorza Zachodniego. Będą to miody i produkty pszczele, chleby, rogale, bułki, ciasta, pierniki, przetwory z róży i pomidorów oraz przetwory z ryb. Organizacja i obsługa stoisk wystawienniczych to wspólny wysiłek regionalnych producentów, Wydziału Rolnictwa i Rybactwa oraz Wydziału Programów Rozwoju Obszarów Wiejskich Urzędu Marszałkowskiego. Biuro Prasowe Łukasz Jucha Biuro Prasowe Gabinet Marszałka Urząd Marszałkowski Województwa Zachodniopomorskiego 70-540 Szczecin, ul. Korsarzy 34 tel.
Zachodniopomorskie smaki podczas Jarmarku Jakubowego.
