Który produkt okaże się najlepszy? Regionalny finał konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”

Niepowtarzalne produkty są kulinarną wizytówką każdego z regionów. Który z nich okaże się w tym roku najlepszy na Pomorzu Zachodnim? Tego dowiemy się podczas wojewódzkiego etapu konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”, który odbędzie się 21 sierpnia br. w Przelewicach.

Podczas kulinarnego wydarzenia w Przelewicach poznamy najlepszy, żywnościowy produkt Pomorza Zachodniego oraz nominacje do tegorocznych „Pereł”.

Konkurs „Nasze Kulinarne Dziedzictwo Smaki Regionów” organizowany jest już po raz XX przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego w partnerstwie ze Związkiem Województw RP. Jego cel to gromadzenie wiedzy o oryginalnych i charakterystycznych produktach żywnościowych regionów. Na szczeblu wojewódzkim za przebieg kulinarnych zmagań odpowiada Urząd Marszałkowski Województwa Zachodniopomorskiego oraz Zachodniopomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Barzkowicach.

Krajowy Finał Konkursu, polegający na uroczystości wręczenia statuetki „Perły”, odbędzie się 3 października br. podczas Międzynarodowych Targów Smaki Regionów w Poznaniu.

Agenda regionalnego finału konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” w Przelewicach w załączeniu (informacja tylko dla mediów).

Regionalny finał konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”

Sobota, 21 sierpnia br., godz. 11

Ogrody Przelewice – Zachodniopomorskie Centrum Kultury

Obszarów Wiejskich i Edukacji Ekologicznej

Przelewice 14

Biuro Prasowe

Urząd Marszałkowski Województwa Zachodniopomorskiego

To top