16-09-2017 » Powiat i region

Wytrawny finger food – Łososiowe rollsy z warzywami

Szybkie, smaczne, zdrowe i na jeden kęs – chcecie wiedzieć co to takiego? Mowa oczywiście o przekąsce finger food, a dokładnie o Łososiowych rollsach z warzywami. Jeśli zamierzacie niebawem przyjmować w swoich progach gości, to koniecznie musicie je wypróbować. Ta zakręcona  tortilla skrywa w sobie prawdziwą poezję smaków – aromatycznego łososia, aksamitny serek i zdrowe warzywa!

Łososiowe rollsy z warzywami

Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

 

Składniki:

– gotowe placki tortilli                                                                                 2 szt.

– serek śmietankowy z kawałkami łososia (np. Milandia od OSM Piątnica) 1 szt.

– sałata rzymska                                                                                           4 liście

– pomidor                                                                                                      1 szt.

– świeże zioła                                                                                                2 gałązki

– szczypior lub por

– rozmaryn

 

Wykonanie:

Placki tortilli posmarować serkiem z kawałkami łososia. Na serek położyć liście sałaty, następnie plasterki pomidora i ulubione zioła. Placka tortilli ciasno zrolować, pociąć na 3-4 centymetrowe kawałki i każdy delikatnie przewiązać szczypiorkiem lub paseczkami z pora.

Rada: Udekoruj rollsy rozmarynem, będą nie tylko smakować ale i wspaniale wyglądać!

Smacznego!

Ewelina Duchnik

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *