22-09-2017 » Powiat i region

Słoikowa sałatka z sosem jogurtowo-majonezowym

Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy! 

Składniki:

– Jogurt naturalny od OSM Piątnica           4 łyżki

– majonez                                                       1 łyżka

– sól, pieprz, cukier do smaku

 

Ulubione warzywa i dodatki typu:

– fasolka czerwona konserwowa

– grillowany filet z kurczaka pokrojony w kostkę

– pomidorki koktajlowe

– pomidory suszone pokrojone w paseczki

– rukola

– roszponka

– cebula czerwona pokrojona w półkrążki

– papryka świeża pokrojona w paseczki

– marchewka pokrojona w cieniutkie słupki

– dynia świeża pokrojona w cieniutkie słupki Itp.

 

Wykonanie:

Połączyć jogurt naturalny z majonezem i dodać przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać.

W słoiku o pojemności ok. 650 ml układać warstwami wszystkie składniki, zaczynając najpierw od sosu. Następnie układać te, które nie chłoną wilgoci np. fasolka, kurczak, marchew, dynia, pomidorki, sałaty itp.

Smacznego!

 

      Dominika Szalek

Specjalista ds. PR

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *