07-10-2017 » Powiat i region

CZEKOLADA NA GORĄCO Z MALINAMI

Upalne, letnie dni i ciepłe wieczory na dobre odeszły w zapomnienie. Dlatego właśnie teraz, gdy aura za oknem nie nastraja pozytywnie, warto zafundować sobie chwilę przyjemności. Na co warto postawić? Poznaj przepis na ekspresową czekoladę z malinami, która nie tylko rozgrzeje, ale i skutecznie osłodzi październikowe wieczory. Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Składniki:

– 1 tabliczki gorzkiej czekolady

– Mleko np. Mleko Wiejskie 2% od OSM Piątnica        250 ml

– Cukier waniliowy                ½ łyżeczki

– Maliny

 

Wykonanie:

Podgrzewaj w garnku czekoladę ze szklanką mleka i cukrem waniliowym. Mieszaj, aż do zagotowania i przelej do kubka. Na górę wyłóż kilka świeżych malin.

Smacznego! 

 

Dominika Szalek
Specjalista ds. PR

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *