12-10-2017 » Powiat i region

Osładzamy pochmurne poranki – Deser ryżowy z mango – przepis kulinarny

Gdy nadchodzi jesień, mamy ochotę, aby coś innego pojawiło się w naszym porannym menu. Coś, co nas zaskoczy, gdy ponownie zajrzymy do śniadaniowej miseczki. Mamy na to sposób! Wystarczy chwila, by przypomnieć sobie egzotyczne smaki pożegnanego lata. Deser ryżowy z mango, przygotowany na bazie mleka, skutecznie osłodzi każdy pochmurny poranek. Sprawdzi się także jako szybki deser podany dla naszych pociech czy znajomych w efektownym słoiku. Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy, spróbujcie koniecznie!

Deser ryżowy z mango

Przepis poleca Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy!

 

Składniki:

– Ryż                                                                            1 szklanka

– Mango pokrojone w kostkę                                  1 sztuka

– Cukier trzcinowy                                                     1 łyżka

– Mleko (np. Mleko Ekologiczne od OSM Piątnica) 600ml

– cukier waniliowy                                                    1 opakowanie

 

Wykonanie:

Zagotuj mleko w garnku z opakowaniem cukru waniliowego i łyżką cukru trzcinowego. Wrzuć ryż i poczekaj, aż wchłonie mleko. Układaj w słoiczku lub misce warstwowo na przemian z kawałkami mango.

 

Ewelina Duchnik

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *